Onze werkwijze

Image

Ons doel is om gezonde, sociale, mooie pups te fokken. De ouderdieren voldoen aan de rasstandaard en zijn getest op DNA, HD (heupdysplasie), CEA (oogafwijkingen) en TNS (erfelijke ziekte).
 
Er is een nauwkeurige en zorgvuldige keuze van de ouderdieren. Waar we ook vooral letten op het karakter en de sociale factor. Op die manier hopen we allround hondjes te fokken die zowel perfect kunnen fungeren binnen een gezin maar ook kunnen presteren binnen de verschillende takken van de hondensport.
 
Onze pups worden in de woonkamer bij ons geboren. Op die manier leren ze allerlei huiselijke geluiden kennen. En tevens heb je als fokker een beter contact met je pups. Tijdens hun eerste 8 levensweken komen de pups in contact met mensen, kinderen, poezen, andere honden, … en bij hun eerste inenting laat het ons ook toe om met de pups naar buiten te treden zodat ze reeds een eerste kennismaking hebben gehad met de buitenwereld.
 
Wanneer de pups naar hun nieuwe thuis mogen vertrekken zijn ze ingeënt, ontwormd, gechipt en in het bezit van een Europees Paspoort. Ze krijgen ook iets mee vanuit het nest dat de nestgeur bevat om de eerste nachten goed te kunnen doorkomen.
 
De FCI stamboom komt in de bus na een zestal maanden en die komen we graag persoonlijk aan de nieuwe eigenaars overhandigen. Zo zien we onze dierbare pups nog eens terug en kunnen we horen hoe hun leven tot die tijd al is gelopen.
 
We laten de toekomstige eigenaars voor de eerste keer bij de pups vanaf 2 weken. Dit om de moeder en haar pups voldoende rust te gunnen in die eerste periode. Wanneer de pups 5 weken oud zijn kunnen de mensen hun keuze maken en op de leeftijd van 8 weken gaan de pups mee naar huis.

From Aislinn Valley © 2018 Geert Schoenmaekers